Lezingen & Optredens

Theater Blaricum

Vrijdag 25 november - aanvang 20:15u  

Marion leest voor uit - nog te verschijnen - roman: Meisje Uit Het Drop

Marion Bloem, winnares van de Constantijn Huygens-prijs 2022, viert haar 50-jarig jubileum als schrijver en haar 70ste verjaardag. In Theater Blaricum zal Marion voorlezen uit haar veel geprezen werk. Maar ook uit haar nieuwste roman ‘Meisjes uit het dorp’, die pas in januari 2023 zal verschijnen. De lezing wordt afgewisseld met optredens van Patrick Drabe en Desray met songs uit de jaren ’50 en ’60.

Kaarten bestellen via deze link naar Theater Blaricum 

 

Haar nieuwste roman speelt zich af in een dorp dat veel lijkt op het dorp waar Marion is opgegroeid, bij een militaire vliegbasis. Het gaat over meisjesvriendschappen, ‘coming-of-age’, en veranderende normen in de jaren’60. In het dorp wonen veel dochters van ex-KNIL militairen, kinderen van ouders met onverwerkte trauma’s, en deze meisjes proberen hun weg te vinden tussen de regels van hun ouders, de regels van de gevestigde orde, en de moderne tijd van eind jaren zestig waarin voor die jonge generatie popmuziek belangrijker werd dan de kerk of de bijbel.

Kijk terug: Brommer op Zee

Marion was eerder dit jaar bij Brommer op Zee, het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Kijk het hier terug. 

BrommerOpZee

Marion Bloem - schrijfster, filmmaakster, kunstenares