WIWI WIT, het leven van een kindertand

2017 Tekst en illustraties van Marion Bloem. Het verhaal is op rijm geschreven. De tekeningen spreken ook de heel jonge kinderen aan. Dit Gouden Boekje is geïnitieerd door en kwam tot stand onder inhoudelijke verantwoordelijkheid van Yvonne Buunk-Werkhoven en Dagmar Else Slot. Met ondersteuning van de beroepsverenigingen in de mondzorg; Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT), Koninklijke NederlandseMaatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).

De kleine krijger

2005

De tweeling Boy en Nina groiet op in Indonesie, in de tijd dat het nog Indie heet en de Nederlanders het land regreen. Boy en Nina zijn ‘Indisch’: ze hebben een Nederlandese opa en een Indonesische oma. Samen met hun ouders, grootouders, stiefbroer en twee zussen, wonen Nina en Boy in één groot huis.

Nina is een stoere meid, die voor niets band is en alles durft. Boy is stiller geworden na de dood van zijn oudste broer Felix. Nina en Boy hebben alles wat ze zich maar kunnen wensen in het prachtige land. Tot dat de oorlog begint en de Japanners het land bezetten. Vanaf dat moment wordt alles anders…

Zo groot als Hugo

2004

Voor jong en oud, een prentenboek over Hugo de Groot en hoe de geadopteerde Lucie hier anno 2005 tegenaan kijkt.

Wil je meer weten over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist uit Slot Loevestein? Bezoek samen met Lucie en Oom Huig het kasteel vol spinnen en spoken.

De droom van de magere tijger

1996

Het verhaal van de donkere Cindy die in Indië woont met haar ouders, haar grootmoeder, haar 3 gehandicapte broers en haar blanke zusje. Cindy merkt dat ze soms kan voorspellen wat er zal gebeuren en dat beangstigt haar. Als ze ouder wordt wil ze weg uit Indië. Ze trouwt en woont jarenlang in Nederland. Pas wanneer ze, nu zelf grootmoeder, terugkeert naar haar geboorteland komt ze erachter wie ze eigenlijk is en wat er met haar jongste broertje is gebeurd. Een spannend en sfeervol verhaal van Marion Bloem, wier eigen jeugd nauw verbonden is met de tropen. Ze schreef romans en jeugdboeken.

Brieven van Souad

1986

Souad is een Marokkaans meisje dat in Nederland woont. Ze zit op de middelbare school en wil graag goede cijfers halen. Maar als er thuis problmen zijn omdat haar moeder wegloopt, wordt dat moeilijk. Zij is de oudste dochter en haar vader vindt het maar onzin dat een vrouw zoveel zou moeten weten. Zelf is hij nooit naar school geweest. Hij is een beetje ouderwets en snapt nog weinig van de Nederlandse samenleving. Langzamerhand gaat Souad dat begrijpen. Aan Bianca, een Indisch meisje dat ze in Marokko tijdens een vakantie heeft ontmoet, vertelt ze alles wat ze meemaakt. Want hoewel Bianca een heel ander leven leidt dan Souad, kan zij toch met haar meevoelen.

Klein maar sterk

1985

Dit is Has. Hij is klein. Toch is hij al zes jaar. Net als Bart en Wim. Maar zij zijn veel groter. En dat laten ze Has ook merken! Na school staan ze bij de spoorbomen en wachten ze Has op… om hem te pesten! Zal Lies hem kunnen helpen?

Matabia

1980

Het was geen schelpje en ook geen steentje. Het was net een afgekloven snoepje.Een matabia, zei Werner. Als je die bij je hebt, hoef je niet bang te zijn. Er gebeurt je niets.Dit is het verhaal van het Indische meisje Sylvia dat in Nederland woont. Tijdens de lange, spannende avond waarop ze alleen thuis is met haar broertje en zusje, denkt ze na over het land waar haar ouders vandaan komen. En over alle geesten en spoken die daarbij horen!Speelse en authentieke tekeningen.

Vertaald en uitgebracht in het Duits en in het Japans 1997

Kermis achter de kerk

1980

Er is kermis achter de kerk. Er gaat een gejuich op als een van de kinderen het bericht doorgeeft. De slome klas is plotseling in rep en roer. Kermis achter de kerk bestaat uit samenhangende verhalen waarin telkens een ander kind uit dezelfde klas en soms hun onderwijzer, de hoofdpersoon is. Ze komen uit allerlei milieus en hebben verschillende achtergronden. Maar die middag willen ze bijna allemaal hetzelfde: naar de kermis.

De geheime plek

1979

Dini en Helma zijn vriendinnen. Geheime vriendinnen, want ze zien elkaar alleen op hun geheime plek. Daar onder de keldertrap van een bejaardenflat vertellen ze elkaar hun intiemste gedachten. Dini kijkt op tegen haar vriendin. Helma weet zoveel van de volwassen wereld wat voor Dini nog onbekend is...Maar na de vakantie hoeft de geheime vriendschap voor Helma niet meer.

Vertaald en uitgebracht in het Duits

Waar schuil je als het regent?

1978

Ik ben Jo de Kleine en ik ben kwaad op iedereen. Ik vertel nooit meer iets aan mijn moeder, en ook niet meer aan Lisa, want zij kunnen geen geheimen bewaren. Sinds Lisa bij ons woont is het helemaal niet gezellig meer in huis. Mama en zij zitten steeds om alles te giechelen. Laatst aan tafel vertelde mama aan Lisa dat ik verliefd op Retse ben. Dat was een rotstreek van haar, want ik had alleen gezegd dat hij zo goed tekenen kon... Nu mijn vader ergens anders woont, zie ik hem nog maar 1 x per week. Mama of Lisa brengt me weg met de tram, omdat ik 3 x over moet stappen. Ik vind dat ik dat best alleen kan, maar zij willen het niet. Een vriendin heb ik niet, de meisjes in mijn klas zijn allemaal domme trutten. De jongens zijn stom, behalve Retse...

1 / 2

Please reload

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com